ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης σε 34χρονο για υποβοήθηση της παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία

Ποινή φυλάκισης διάρκειας τριάμισι ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε άντρα ηλικίας 34 ετών, για το αδίκημα της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, μέλος της Αστυνομίας, συγκεκριμένα μέλος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στις 11 Νοεμβρίου, 2021, γύρω στις 8.00 το πρωί, εντόπισε τον 34χρονο να μεταφέρει με αυτοκίνητο που ο ίδιος οδηγούσε σε δρόμο στη Λάρνακα, γυναίκα ηλικίας 29 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, που όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια, είχε εισέλθει από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, με τη μεσολάβηση του 34χρονου, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος – σύλληψη

Ο 34χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με την Αστυνομία να προχωρεί στη συνέχεια σε καταχώρηση της υπόθεσης για άμεση εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο. Αφού το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον 34χρονο για τη διάπραξη των υπό εκδίκαση αδικημάτων, το πρωί της Πέμπτης, επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης τρεισήμισι χρόνων.