ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για εμπορία ναρκωτικών

Ποινές φυλάκισης διάρκειας τεσσάρων και τεσσεράμισι ετών, επιβλήθηκαν σήμερα σε 32χρονο και 26χρονο αντίστοιχα, σχετικά με υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ – στη Λεμεσό.

Πρόκειται για υπόθεση προμήθειας και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, ποσότητας κάνναβης βάρους κοντά στο ένα κιλό, που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μετά από επιχείρηση της ΥΚΑΝ, τον Ιούνιο, 2021, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις 23 Ιουνίου, μέλη της ΥΚΑΝ, μετά από πληροφορία, έθεσαν υπό παρακολούθηση τον 32χρονο, ο οποίος λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα, μετέβηκε με αυτοκίνητο σε περιοχή της Λεμεσού, όπου είχε συνάντηση με τον 26χρονο, ο οποίος είχε μεταβεί στο σημείο με άλλο αυτοκίνητο.

Στην προσπάθεια των μελών της Αστυνομίας να ανακόψουν τον 26χρονο για έλεγχο, αυτός οδηγώντας το αυτοκίνητό του, προσέκρουσε με υπηρεσιακό όχημα και αναπτύσσοντας ταχύτητα διέφυγε. Το όχημά του αργότερα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο, ενώ στη σκηνή ανευρέθηκε μέσα σε τσάντα, μία νάιλον συσκευασία με ένα περίπου κιλό κάνναβης και σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε δεύτερη τσάντα που περιείχε 17 περίπου γραμμάρια κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.

Ο 32χρονος συνελήφθη στη συνέχεια της επιχείρησης, με δικαστικό ένταλμα, ενώ ο 26χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 25 Ιουνίου, επίσης με δικαστικό ένταλμα.

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων από το επαρχιακό Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση, από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

Αφού το Μόνιμο Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, για τη διάπραξη των υπό εκδίκαση αδικημάτων, το πρωί της Πέμπτης, επέβαλε στον 26χρονο ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών, και στον 32χρονο ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Εντοπισμός και κατάσχεση πέραν του ενός κιλού κάνναβης – Συνελήφθη 32χρονος

Συνελήφθη ο 26χρονος καταζητούμενος για την υπόθεση κατοχής ενός κιλού κάνναβης