ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση με δικαστικά διατάγματα οι τέσσερις ύποπτοι για οχλαγωγία και συμπλοκή σε Πάφο και Χλώρακα

Διατάγματα προσωποκράτησης διάρκειας έξι ημερών, εναντίον τεσσάρων υπόπτων, άντρες ηλικίας 40, 25, 21 και 18 ετών, που συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης των οχλαγωγιών και συμπλοκών που διαπράχθηκαν στην επαρχία Πάφου, τη Δευτέρα και Τρίτη, 03 και 04 Ιανουαρίου, εκδόθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη χθες το βράδυ, στην περιοχή Χλώρακας, με τη συμμετοχή μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, της ΜΜΑΔ, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αεροδρομίων, και του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οικίες, συγκροτήματα διαμερισμάτων, σε οχήματα και πρόσωπα.

Συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή Χλώρακας

Το πρωί σήμερα οι ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους. Εναντίον του 25χρονου και του 21χρονου εκδόθηκαν δικαστικά διατάγματα εξαήμερης κράτησης, στη βάση στοιχείων που προέκυψαν για τη συμμετοχή τους και στις δύο υποθέσεις οχλαγωγίας και συμπλοκής, το βράδυ της Δευτέρας, στην Πάφο και το βράδυ της Τρίτης, στη Χλώρακα, ενώ εναντίον του 40χρονου και του 18χρονου εκδόθηκαν δικαστικά διατάγματα εξαήμερης κράτησης, στη βάση στοιχείων για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση οχλαγωγίας και συμπλοκής, το βράδυ της Δευτέρας, στην Πάφο.

Για την οχλαγωγία και συμπλοκή της Δευτέρας συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες και τελούν υπό κράτηση με δικαστικά διατάγματα, άλλα έξι πρόσωπα, ηλικίας 44, 46, 25, 22, 20, και 17 ετών.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 10.45 το βράδυ της Δευτέρας, σε περιοχή της Πάφου, δύο ομάδες προσώπων, η κάθε μία αποτελούμενη από εικοσιπέντε περίπου άτομα, έχοντας στην κατοχή τους επιθετικά όργανα, όπως ξύλα και μαχαίρια, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πρόσωπα, ηλικίας 22 και 20 ετών, οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια. Από τις συμπλοκές προκλήθηκαν ζημιές σε υαλοπίνακες παρακείμενης πολυκατοικίας.

Συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος – οχλαγωγία

Την επόμενη μέρα, γύρω στις 6.50 το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα, 150 περίπου άτομα, τα οποία συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου έγινε η συμπλοκή, γύρω στις 6.30 το απόγευμα, αριθμός προσώπων, κρατώντας ξύλα και άλλα αντικείμενα, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον προσώπου που βρισκόταν με το αυτοκίνητο του σε αδιέξοδο δρόμο στην περιοχή. Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στο όχημα, ενώ ο ιδιοκτήτης τους τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του στο σημείο.

Υπόθεση οχλαγωγίας και συμπλοκής διερευνά η Αστυνομία στην Πάφο