ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε 145 καταγγελίες οδηγών για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβη η Αστυνομία στη Λάρνακα, στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων

Συνολικά 145 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που έγιναν από μέλη των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), στους αυτοκινητόδρομους, στην πόλη και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της επαρχίας Λάρνακας.
Οι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθησαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. – 6μ.μ. χθες, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων.
Η πλειοψηφία των καταγγελιών που έγιναν, αφορούσε αδικήματα τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 74 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς και 17 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Άξιες αναφοράς είναι επίσης και 32 καταγγελίες που έγιναν και αφορούσαν οχήματα που δεν είχαν άδεια κυκλοφορίας και πιστοποιητικό καταλληλόλητας.
Οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια με μοναδικό στόχο την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.