ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 59χρονου για διερευνώμενη υπόθεση κλοπής σιδήρου από οικοδομή στη Λεμεσό

Συμβουλές από Αστυνομία για αποτροπή περιστατικών κλοπής από οικοδομές

Καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία, από υπεύθυνο εργοληπτικής εταιρείας, ότι λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, μετέβηκε για έλεγχο σε υπό ανέγερση οικοδομή της εταιρείας του, στον Άγιο Αθανάσιο, Λεμεσό, μετά από ενημέρωση που πήρε από περίοικο, για πρόσωπο που κλέβει οικοδομικό σίδερο, από την οικοδομή.

Με την άφιξη του στο σημείο, ο υπεύθυνος της εργοληπτικής εταιρείας εντόπισε άγνωστο του άντρα, να φορτώνει οικοδομικό σίδερο σε ημιφορτηγό όχημα. Αφού του ζήτησε εξηγήσεις, ο ύποπτος φέρεται να κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και αφού τον απείλησε, να εγκατέλειψε το μέρος οδηγώντας το ημιφορτηγό όχημα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν εγέρθηκαν υποψίες εναντίον 59χρονου, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, που εκδόθηκε για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης κλοπής.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Γερμασόγειας.

Με αφορμή και την νέα αυτή υπόθεση κλοπής υλικών από οικοδομή και επιπρόσθετα των μέτρων που η Αστυνομία λαμβάνει για πρόληψη όμοιας φύσης περιστατικών κλοπής, η Αστυνομία συστήνει σε ιδιοκτήτες και εργολάβους οικοδομικών εργασιών, όπως λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Συμβουλές για την πρόληψη κατά των κλοπών περιουσίας όπως είναι ο σίδηρος οικοδομών και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, καλώδια, σωλήνες, εργαλεία, και άλλα αντικείμενα αξίας, από υπό ανέγερση ή υπό ανακαίνιση οικοδομές, παρατίθενται πιο κάτω:

• Διατήρηση καταλόγου με λεπτομερή καταγραφή των στοιχείων της περιουσίας
• Αποθήκευση περιουσίας σε ασφαλείς χώρους. Να μην αφήνεται εκτεθειμένη σε ανοιχτούς χώρους
• Αναβάθμιση ασφάλειας αποθηκευτικών χώρων με κλειδαριές ασφαλείας
• Περίφραξη της οικοδομής
• Επαρκής φωτισμός
• Εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού όπου υπάρχει ευχέρεια

Η Αστυνομία καλεί το κοινό όπως σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψή του, οτιδήποτε ύποπτο, να ενημερώνει άμεσα τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή καλώντας στα τηλέφωνα 112/ 199.