ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 29χρονου για διερευνώμενη υπόθεση κλοπής

Συνελήφθη χθες βράδυ από μέλη της Αστυνομίας, για αυτόφωρο αδίκημα μετά τον εντοπισμό κλοπιμαίας περιουσίας στην κατοχή του, άντρας ηλικίας 29 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Την υπόθεση κλοπής διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Πρόκειται για υπόθεση κλοπής περιουσίας από σταθμευμένο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα κλοπής ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, με τη βαλίτσα και τον φορτιστή του, ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή τύπου ταμπλέτας, ζευγάρι ακουστικών με τη θήκη τους, ένα σκληρό δίσκο φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων, και μία φορητή συσκευή φόρτισης.

Σύμφωνα με καταγγελία που υποβλήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού την περασμένη Κυριακή, 28 Μαΐου, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές κλάπηκαν την ίδια μέρα, μεταξύ των ωρών 5.00μ.μ. και 8.00μ.μ., από αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στη Λεμεσό. Αυτά είχαν αφεθεί από τον ιδιοκτήτη τους, στη θέση του συνοδηγού του οχήματος. Κλάπηκαν αφού πρώτα ο δράστης έσπασε το τζάμι της πόρτας συνοδηγού του οχήματος.

Λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ της Τρίτης, λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Λεμεσού ότι, τα ηλεκτρονικά που είχαν κλαπεί εξέπεμπαν σήμα και πιθανόν να βρίσκονταν σε συγκεκριμένο σημείο στη Λεμεσό. Μέλη του ΤΑΕ έσπευσαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν τον 29χρονο ύποπτο και τον υπέβαλαν σε έλεγχο, εντοπίζοντας στην κατοχή του τα ακουστικά που είχαν κλαπεί.

Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν αρχικά στη σύλληψη του 29χρονου για το αυτόφωρο αδίκημα της κλεπταποδοχής, ενώ στη συνέχεια, προχώρησαν στη σύλληψη του και με δικαστικό ένταλμα, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης κλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης του.