ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης σε 27χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης διάρκειας τριών χρόνων, επιβλήθηκε σήμερα σε άντρα ηλικίας 27 ετών, μετά από εκδίκαση υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Πρόκειται για υπόθεση κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, ποσότητας κάνναβης πέραν των 900 γραμμαρίων, που εντοπίστηκε στην κατοχή του 27χρονου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, τον περασμένο Οκτώβριο.

Στις 08 Οκτωβρίου συγκεκριμένα, μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα με δικαστικό ένταλμα, σε αγροκατοικία του 27χρονου, στην επαρχία Αμμοχώστου. Εντός της κατοικίας τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε νάιλον σακούλι, εφτά νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη μεικτού βάρους περίπου δύο κιλών συνολικά. Η ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε ως τεκμήριο, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στην ευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ποσότητα κάνναβης καθαρού βάρους πέραν των 900 γραμμαρίων.

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για εκδίκαση. Αφού το Δικαστήριο εξέτασε τη μαρτυρία που παρουσίασε ενώπιον του η Κατηγορούσα Αρχή, έκρινε ένοχο τον 27χρονο κατηγορούμενο για το αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και επέβαλε σε αυτόν, ποινή φυλάκισης διάρκειας τριών χρόνων.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Επαρχιακό Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στην Αμμόχωστο.