ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοτικοί τροχονόμοι εκπαιδεύονται στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου

Ολοκληρώνονται αύριο δύο προγράμματα εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου (ΑΑΚ), με θέμα τις εξουσίες και τα καθήκοντα τους, παρακολουθούν αυτές τις μέρες 17 τροχονόμοι, από διάφορους Δήμους της Κύπρου.

Το πενθήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης σχεδιάστηκε και πραγματοποιείται στην ΑΑΚ, με βάση τις ανάγκες και τα καθήκοντα των δημοτικών τροχονόμων, μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης Δήμων.

Οι 17 νεοπροσληφθέντες και παλαιότεροι τροχονόμοι, που παρακολουθούν το πρόγραμμα, έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτό, να εκπαιδευτούν σε θέματα της αρμοδιότητας τους, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει θέματα ρύθμισης τροχαίας και τροχονομικών ελέγχων, εφαρμογής των Δημοτικών Κανονισμών, πρώτων βοηθειών και άλλα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους δημοτικούς τροχονόμους ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή.

Αύριο, 1η Ιουλίου, ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών της Αστυνομίας Κύπρου.

Πρόκειται για πρόγραμμα διάρκειας πέντε εβδομάδων, το οποίο παρακολουθούν μέλη της Αστυνομίας, από το βαθμό του Αρχιαστυφύλακα, μέχρι το βαθμό του Υπαστυνόμου. Σκοπός του είναι να δώσει εκείνα τα εφόδια στους εκπαιδευόμενους, ώστε να αποτελέσουν μελλοντικά εκπαιδευτές στην ΑΑΚ.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, τους εκπαιδευόμενους επισκέφθηκε χθες ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους.