ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη υπόπτου για υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στη Δημοκρατία

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 27 ετών προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Ο 27χρονος ύποπτος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα που εκδόθηκε μετά από στοιχεία που συνέλεξαν μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, Αρχηγείου Αστυνομίας. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΥΑΜ Αρχηγείου, σε συνεργασία και με μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί σήμερα, στη Λευκωσία, όπου εντοπίστηκε να διακινείται με όχημα. Αυτός τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 27χρονος ύποπτος φέρεται στις 05 Μαΐου, να υποβοήθησε δύο πρόσωπα, υπηκόους τρίτων χωρών, να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και να μεταβούν στον χώρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου στην Κοκκινοτριμιθιά.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.