ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση με δικαστικά διατάγματα τρεις ύποπτοι για την υπόθεση εισαγωγής 27,5 κιλών κάνναβης

Ποινές φυλάκισης 13 και 11 ετών έχουν ήδη επιβληθεί σε άλλα τρία πρόσωπα

Δικαστικά διατάγματα κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εναντίον τριών προσώπων, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση εισαγωγής ποσότητας 27,5 κιλών κάνναβης, που κατασχέθηκε από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, τον Ιούλιο, 2021.

Οι τρεις ύποπτοι, άντρες ηλικίας 30, 41 και 38 ετών, συνελήφθησαν, ο πρώτος στις 17 Φεβρουαρίου, ο δεύτερος στις 25 Φεβρουαρίου, και ο τρίτος χθες, 03 Μαρτίου.

Οι δύο πρώτοι τελούσαν υπό κράτηση με δικαστικά διατάγματα που εκδόθηκαν μετά τη σύλληψη τους, με το Επαρχιακό Δικαστήριο να ανανεώνει σήμερα τα διατάγματα κράτησης τους για άλλες εφτά ημέρες, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Διάταγμα εφταήμερης κράτησης εξέδωσε το Δικαστήριο και εναντίον του 38χρονου υπόπτου, επίσης για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Άλλα τρία πρόσωπα, άντρες ηλικίας 47, 41 και 32 ετών, έχουν ήδη καταδικαστεί από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε ποινές φυλάκισης, για την εισαγωγή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Η μεγάλη ποσότητα κάνναβης εισήχθη στην Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο, από τους δύο άντρες ηλικίας 32 και 41 ετών, που το βράδυ της 3ης Ιουλίου, αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από χώρα της Ευρώπης. Για την εισαγωγή των ναρκωτικών είχαν ληφθεί και έτυχαν αξιολόγησης από την ΥΚΑΝ, σχετικές πληροφορίες.

Με την άφιξη των δύο υπόπτων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μέλη της ΥΚΑΝ σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, τους ανέκοψαν για έλεγχο και σε έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν στην αποσκευή του 32χρονου, 22 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 14 κιλά και 470 γραμμάρια μεικτού βάρους κάνναβης, ενώ στην αποσκευή του 41χρονου, εντοπίστηκαν 8 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη μεικτού βάρους 13 κιλών και 39 γραμμαρίων.

Κατάσχεση 27,5 κιλών κάνναβης Υπό σύλληψη τρία πρόσωπα

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν οι δύο ύποπτοι για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ το ίδιο βράδυ συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τρίτος ύποπτος, ο άντρας ηλικίας 47 ετών, που σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε τότε εξασφαλίσει η ΥΚΑΝ, ήταν το πρόσωπο το οποίο θα παραλάμβανε την κάνναβη, καθαρού βάρους 23 κιλών και 443 γραμμαρίων όπως διαπιστώθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια.

Εναντίον των τριών πρώτων υπόπτων είχε καταχωρηθεί για άμεση εκδίκαση η υπόθεση εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας να κρίνει ένοχους τους τρεις κατηγορούμενους.

Στις 30 Νοεμβρίου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης 13 ετών στον 47χρονο και 11 ετών στους 32χρονο και 41χρονο.

Σε ποινική καταδίκη 13 και 11 ετών καταδικάστηκαν τρία πρόσωπα

Την υπόθεση διερευνά το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λάρνακα.

Νέα σύλληψη για υπόθεση εισαγωγής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Έκτη σύλληψη για την κατάσχεση 27,5 κιλών κάνναβης