ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα σύλληψη για υπόθεση εισαγωγής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Ποινές φυλάκισης 13 και 11 ετών έχουν ήδη επιβληθεί σε τρία πρόσωπα για την εισαγωγή των ναρκωτικών

Στη σύλληψη τέταρτου υπόπτου για υπόθεση εισαγωγής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, συγκεκριμένα 27,5 κιλών μεικτού βάρους κάνναβης, προχώρησε η Αστυνομία, μετά από νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του υπόπτου, άντρα ηλικίας 30 ετών. Ο 30χρονος συνελήφθη χθες Πέμπτη και το πρωί σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Η μεγάλη ποσότητα κάνναβης εισήχθη στην Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο, από δύο άντρες ηλικίας 32 και 41 ετών, που το βράδυ της 3ης Ιουλίου, αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Για την εισαγωγή των ναρκωτικών είχαν ληφθεί και έτυχαν αξιολόγησης από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, σχετικές πληροφορίες.

Με την άφιξη των δύο υπόπτων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μέλη της ΥΚΑΝ σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, τους ανέκοψαν για έλεγχο και σε έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν στην αποσκευή του 32χρονου, 22 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 14 κιλά και 470 γραμμάρια μεικτού βάρους κάνναβης, ενώ στην αποσκευή του 41χρονου, εντοπίστηκαν 8 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη μεικτού βάρους 13 κιλών και 39 γραμμαρίων.

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν οι δύο ύποπτοι για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ το ίδιο βράδυ συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τρίτος ύποπτος, άντρας ηλικίας 47 ετών, που σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε τότε εξασφαλίσει η ΥΚΑΝ, ήταν το πρόσωπο το οποίο θα παραλάμβανε την κάνναβη, καθαρού βάρους 23 κιλών και 443 γραμμαρίων όπως διαπιστώθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια.

Εναντίον των τριών πρώτων υπόπτων είχε καταχωρηθεί για άμεση εκδίκαση η υπόθεση εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας να κρίνει ένοχους τους τρεις κατηγορούμενους.

Στις 30 Νοεμβρίου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης 13 ετών στον 47χρονο και 11 ετών στους 32χρονο και 41χρονο.

Κατάσχεση 27,5 κιλών κάνναβης – Υπό σύλληψη τρία πρόσωπα

Σε ποινική καταδίκη 13 και 11 ετών καταδικάστηκαν τρία πρόσωπα