ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτη σύλληψη για την κατάσχεση 27,5 κιλών κάνναβης

Στη σύλληψη 38χρονου κατοίκου Λεμεσού, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης εισαγωγής, προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών. Πρόκειται για υπόθεση κατάσχεσης 27,5 κιλών κάνναβης, που εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Ιούλιο του 2021.

Η σύλληψη του 38χρονου ανεβάζει τον αριθμό των συλλήψεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση στις έξι, μετά τις συλλήψεις τριών προσώπων τον περασμένο Ιούλιο και άλλων δύο, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε στις 3 Ιουλίου 2021, όταν κατά τον έλεγχο αποσκευών δύο προσώπων, ηλικίας 32 και 41 ετών, που αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από χώρα της Ευρώπης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 30 συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 27 κιλών και 509 γραμμαρίων. 32χρονος και 41χρονος συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Από τις αστυνομικές εξετάσεις που ακολούθησαν, προέκυψε μαρτυρία και εναντίον 47χρονου κατοίκου χωρίου της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος συνελήφθη την ίδια μέρα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε επίσης μαρτυρία εναντίον άλλων τριών προσώπων ηλικίας 30, 41 και 38 ετών. Οι πρώτοι δύο συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων στις 17 και 25 Φεβρουαρίου 2022, αντίστοιχα, ενώ ο τρίτος συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση.

Την υπόθεση διερευνά η ΥΚΑΝ (Επαρχιακά Κλιμάκια Λάρνακας και Λεμεσού).