ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης σε 37χρονο για αδικήματα εμπορίας ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης διάρκειας εφτά χρόνων για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, σε άντρα ηλικίας 37 ετών. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, στη Λεμεσό.

Η ποινή φυλάκισης αφορά στην κατοχή ποσότητας κάνναβης 3,5 κιλών, που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί από την ΥΚΑΝ, μετά από επιχείρηση τον περασμένο Νοέμβριο, στη Λεμεσό.

Στις 30 Νοεμβρίου συγκεκριμένα, μέλη της ΥΚΑΝ, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, έθεσαν υπό παρακολούθηση σε περιοχή της Λεμεσού το όχημα στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 37χρονος και που οδηγούσε δεύτερος ύποπτος, άντρας ηλικίας 41 ετών. Σε σημείο της περιοχής, ο 41χρονος σταμάτησε το όχημα που οδηγούσε και θεάθηκε να κατεβαίνει από αυτό και να επιστρέφει στη συνέχεια, κρατώντας μια τσάντα.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ, ανέκοψαν το όχημα, αλλά ο 41χρονος κατάφερε να διαφύγει πεζός. Ο 37χρονος παρέμεινε στο αυτοκίνητο και αφού οδηγώντας το κτύπησε σε υπηρεσιακό όχημα, κατάφερε επίσης να διαφύγει, ενώ έριξε έξω από το όχημα μία τσάντα.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι η τσάντα περιείχε τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 3,5 κιλών.

Ο 37χρονος συνελήφθη το απόγευμα της επόμενης μέρας, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, ενώ με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, καταχωρήθηκε εναντίον του για εκδίκαση η υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού να τον κρίνει ένοχο για τη διάπραξη των αδικημάτων.

Ο 41χρονος, εναντίον του οποίου επίσης έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, εξακολουθεί να καταζητείται από την Αστυνομία. Τα στοιχεία και φωτογραφία του δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, στις 02 Δεκεμβρίου, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Εντοπισμός και κατάσχεση 3,5 κιλών κάνναβης – Συνελήφθη 37χρονος