ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκύπρια επιχείρηση από Αστυνομία για πάταξη της κυβείας

Ανακρίσεις διεξάγονται εναντίον 83 συνολικά προσώπων, που κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινών αστυνομικών επιχειρήσεων έρευνας σε υποστατικά σε όλες τις επαρχίες, εντοπίστηκαν να επιδίδονται σε κυβεία και συγκεκριμένα να μετέχουν σε Poker Texas Hold’Em. Από τα υποστατικά κατακρατήθηκαν ως τεκμήρια αριθμός τραπουλόχαρτων και φισιών, χρηματικά ποσά, καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η επιχείρηση διεξήχθη γύρω στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, σε τέσσερα υποστατικά, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, και Αμμόχωστο, με δικαστικά εντάλματα έρευνας, ενώ έλεγχος διεξήχθη και σε πέμπτο υποστατικό στη Λάρνακα. Σε αυτή μετείχαν μέλη των επαρχιακών Τμημάτων Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων – TAE, και μέλη των επαρχιακών Ουλαμών Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ, μέλη της ΜΜΑΔ, καθώς και μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων και του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συμμετείχαν επίσης λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για έλεγχο μεταξύ άλλων και της αδήλωτης εργασίας.

Στο υποστατικό στη Λευκωσία, συνολικά 43 πρόσωπα εντοπίστηκαν να επιδίδονται σε κυβεία, με το ΤΑΕ Λευκωσίας, να διερευνά την υπόθεση, ενώ στη Λεμεσό, 22 πρόσωπα εντοπίστηκαν κατά την έρευνα σε υποστατικό, να επιδίδονται σε κυβεία, με την υπόθεση να διερευνάται από το ΤΑΕ Λεμεσού.

Άλλα δέκα πρόσωπα εντοπίστηκαν να επιδίδονται σε κυβεία, σε υποστατικό στην ελεύθερη Αμμόχωστο, με το ΤΑΕ Αμμοχώστου να διερευνά, ενώ ακόμη εφτά πρόσωπα, εντοπίστηκαν να επιδίδονται σε κυβεία, σε υποστατικό στην Πάφο, με τον υπεύθυνο του χώρου να προσέρχεται στο υποστατικό μετά την έναρξη της επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των στοιχείων των προσώπων που εντοπίστηκαν στο υποστατικό στην Πάφο, άντρας ηλικίας 31 ετών, παρουσίασε στα μέλη της Αστυνομίας το δελτίο ταυτότητας και το πιστοποιητικό Safe-Pass του αδελφού του, όπως στη συνέχεια διαπιστώθηκε, με αποτέλεσμα να διερευνάται εναντίον του, υπόθεση αδικημάτων πλαστοπροσωπίας και πλαστογραφίας.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Από τα τέσσερα υποστατικά κατακρατήθηκαν ως τεκμήρια φίσιες, τραπουλόχαρτα, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις ψηφιακοί καταγραφείς ηλεκτρονικών δεδομένων – DVR, κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, διάφορα σημειώματα και έγγραφα, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 3,855 ευρώ.

Σε πέμπτο υποστατικό στη Λάρνακα, όπου μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας και λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, διενήργησαν έλεγχο, βρίσκονταν 22 θαμώνες και οκτώ εργαζόμενοι. Εφτά από τους υπαλλήλους εργάζονταν κατά παράβαση της νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία, με αποτέλεσμα στον υπεύθυνο του υποστατικού να εκδίδεται από τους λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, διοικητική ειδοποίηση πληρωμής του χρηματικού ποσού των 10,500 ευρώ.

Αριθμός υπαλλήλων εργάζονταν και στα τρία υποστατικά σε Λευκωσία, Πάφο και Αμμόχωστο, κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία, με τους λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, να αναλαμβάνουν λόγω αρμοδιότητας τη διερεύνηση.

Κατά τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση, τα μέλη της Αστυνομίας, εξέδωσαν στον υπεύθυνο του υποστατικού στη Λευκωσία, ειδοποίηση πληρωμής του ποσού των 8,000 ευρώ, αφού επετράπηκε η είσοδος στο υποστατικό δύο προσώπων που δεν είχαν στην κατοχή τους πιστοποιητικό ταχείας εξέτασης ανίχνευσης αντιγόνου για την νόσο COVID-19 – Safe Pass. Στους δύο θαμώνες επίσης εκδόθηκε ειδοποίηση πληρωμής του ποσού των 300 ευρώ.

Ειδοποίηση πληρωμής του ποσού των 3,000 ευρώ εκδόθηκε και στον υπεύθυνο του υποστατικού στη Λεμεσό, αφού υπάλληλος εργαζόταν χωρίς να κατέχει πιστοποιητικό Safe-Pass.

Παράλληλα η Αστυνομία, προχωρεί σε καταγγελία του υπευθύνου του υποστατικού στην Πάφο, με καταχώρηση για εκδίκαση υπόθεσης παραβάσεων της νομοθεσίας και διαταγμάτων για τη λοιμοκάθαρση, αφού όπως μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση, στο υποστατικό υπάλληλοι εργάζονταν χωρίς να κατέχουν πιστοποιητικό Safe-Pass, ενώ και στην είσοδο δεν γινόταν έλεγχος για κατοχή πιστοποιητικών Safe-Pass.