ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατοχής ναρκωτικών και παραβάσεων τροχαίας

Για τα ναρκωτικά συνελήφθη 38χρονος συνοδηγός σε όχημα που οδηγούσε παράνομα 24χρονος

Υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατοχής ναρκωτικών, καθώς και υπόθεση παραβάσεων τροχαίας, διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, με υπόπτους δύο άντρες ηλικίας 38 ετών και 24 ετών.

Οι 24χρονος και 38χρονος εντοπίστηκαν από περίπολο του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ Λεμεσού, να κινούνται με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος σε περιοχή της Λεμεσού, λίγο μετά τις 11.00 χθες το βράδυ, με τα πίσω φώτα του οχήματος να μην είναι αναμμένα. Τα μέλη της Αστυνομίας κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει το όχημά του, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και παραβιάζοντας το κόκκινο φανάρι σε φωτοελεγχόμενη συμβολή του δρόμου, προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου.

Μετά την ανακοπή τους σε παρακείμενο δρόμο, οι δύο ύποπτοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο και στην κατοχή του 38χρονου εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 1,790 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα, ενώ εντοπίστηκε και μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης, τριών γραμμαρίων περίπου, μέσα σε πλαστικό δοχείο, που τα μέλη της Αστυνομίας είδαν τον 38χρονο να πετά στο έδαφος, στο σημείο του ελέγχου.

Αφού ο 38χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών, μεταφέρθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ, όπου προέβαλε ισχυρισμούς για την προέλευση των χρημάτων και την ποσότητα ναρκωτικών που ανευρέθηκαν στην κατοχή του. Αυτός τέθηκε υπό κράτηση, με το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό να συνεχίζει τις εξετάσεις για την υπόθεση κατοχής ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Την ίδια ώρα, η Τροχαία Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις για την υπόθεση παραβάσεων τροχαίας που φέρεται να διέπραξε ο 24χρονος οδηγός.

Όπως διαπιστώθηκε μετά την ανακοπή του και τον έλεγχο που υποβλήθηκε, ο 24χρονος είναι κάτοχος μαθητικής άδειας οδήγησης και οδηγούσε το όχημά του χωρίς να συνοδεύεται από αδειούχο οδηγό. Διαπιστώθηκε επίσης ότι αυτός οδηγούσε παράνομα το όχημα, αφού αυτό είναι δηλωμένο στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, από τον περασμένο Οκτώβριο, ως ακινητοποιημένο.