ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντονισμένες επιχειρήσεις κατά της παράνομης εργοδότησης, της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας

Συνέχεια στις συντονισμένες δράσεις για πάταξη της παράνομης εργοδότησης, της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας, έδωσαν μέλη της Αστυνομίας, μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε επιχείρηση ελέγχων, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, σε τρία υποστατικά στην επαρχία Λευκωσίας, ελέγχθηκαν συνολικά 26 πρόσωπα, συνελήφθη ένα πρόσωπο, υπήκοος τρίτης χώρας, για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, ενώ ειδοποιήσεις πληρωμής διοικητικών προστίμων, ύψους 22,000 ευρώ συνολικά, εκδόθηκαν στους τρεις υπευθύνους των υποστατικών, σχετικά με παραβάσεις αδήλωτης εργασίας, που αφορούσαν έξι πρόσωπα που εντοπίστηκαν να εργάζονται στα υποστατικά.

Συγκεκριμένα, ένα πρόσωπο, υπήκοος τρίτης χώρας εργαζόταν παράνομα σε ένα από τα υποστατικά, και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, με την Αστυνομία να διερευνά και εναντίον του εργοδότη του, υπόθεση παράνομης εργοδότησης. Άλλο ένα πρόσωπο εντοπίστηκε να εργάζεται στο ίδιο υποστατικό, κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία, με τους λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, να προχωρούν στην έκδοση ειδοποίησης πληρωμής διοικητικού προστίμου ύψους 3,500 ευρώ, στον εργοδότη του.

Άλλη μία ειδοποίηση πληρωμής διοικητικού προστίμου ύψους 3,500 ευρώ, επιδόθηκε στον υπεύθυνο δεύτερου υποστατικού, όπου επίσης εντοπίστηκε πρόσωπο να εργάζεται κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία, ενώ σε τρίτο υποστατικό, όπου εντοπίστηκαν τέσσερα πρόσωπα να εργάζονται, επίσης κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία, επιδόθηκε ειδοποίηση πληρωμής διοικητικού προστίμου ύψους 15,000 ευρώ.

Στη σημερινή επιχείρηση ελέγχων, συμμετείχαν μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑ&Μ, του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, καθώς και μέλη της ΜΜΑΔ.