ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι συλλήψεις σε επιχείρηση της Αστυνομίας για την υπόθεση φόνου 53χρονου στη Λάρνακα και πάταξη της εγκληματικότητας

Ανανέωση κειμένου 10/02/2022 – 19:02

Στο πλαίσιο διερεύνησης της πιο κάτω υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου.

Πρόκεται για 25χρονο, ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος (σε σχέση με τον εντοπισμό των ναρκωτικών) και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ (κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζει τις εξετάσεις.


Αρχική είδηση 4/02/2022 – 07:02

Στη σύλληψη έξι προσώπων προχώρησε η Αστυνομία, μετά από επιχείρηση που διεξήχθη το βράδυ που πέρασε, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης φόνου που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, στη Λάρνακα, με θύμα τον Αντρέα Ευαγγέλου, 53 ετών. Πρόκειται για έξι άντρες, ηλικίας από 44 μέχρι και 19 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, με δικαστικά εντάλματα.

Για τα υπό διερεύνηση αδικήματα της συνωμοσίας για φόνο, του φόνου εκ προμελέτης, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, συνελήφθησαν τρία πρόσωπα, ηλικίας 44, 23 και 19 ετών.

Παράλληλα, στη βάση στοιχείων που προέκυψαν, συνελήφθη τέταρτο πρόσωπο, άντρας ηλικίας 28 ετών, για τα υπό διερεύνηση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, και της καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου.

Άλλα δύο πρόσωπα, άντρες ηλικίας 20 ετών, στο πλαίσιο της χθεσινοβραδινής επιχείρησης συνελήφθησαν σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάπραξης των αδικημάτων της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των υπόπτων, διεξήχθη γύρω στις 11.00 το βράδυ της Πέμπτης, με τη συμμετοχή μελών των ΤΑΕ, ΟΠΕ και ΥΚΑΝ Λάρνακας, μελών του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, Αρχηγείου Αστυνομίας, και μελών της ΜΜΑΔ. Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ενώ ακολούθησαν και έρευνες στις οικίες, υποστατικά και οχήματα των συλληφθέντων.

Κατά τις έρευνες ανευρέθηκαν τεκμήρια τα οποία τυγχάνουν αξιολόγησης από ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας. Ανευρέθηκαν επίσης, μικρές ποσότητες ναρκωτικών και χρηματικά ποσά, με την ΥΚΑΝ να διερευνά.

Οι έξι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με το ΤΑΕ Λάρνακας και την ΥΚΑΝ να συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Ο φόνος του 53χρονου Αντρέα Ευαγγέλου διαπράχθηκε γύρω στις 8.30 το βράδυ στις 28 Δεκεμβρίου, 2021, σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στη Λάρνακα, ενώ αυτός στάθμευε το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ, τον προσέγγισαν και ένας από αυτούς πυροβόλησε εναντίον του, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Φόνος 53χρονου στη Λάρνακα