ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Πρωινή ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, ενώ διάφοροι άλλοι δρόμοι στις ορεινές περιοχές της Λεμεσού και της Μόρφου, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στους αυτοκινητοδρόμους και στο αστικό οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα το πρωί σήμερα Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου, ωστόσο οδικές εργασίες που διεξάγονται σε διάφορα σημεία ενδεχομένως να επηρεάζουν την κυκλοφορία. Ενημέρωση για τους δρόμους όπου διεξάγονται οδικές εργασίες ΕΔΩ.

Κλειστοί για όλα τα οχήματα, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, είναι συγκεκριμένα οι δρόμοι, Πλατρών-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους και Προδρόμου-Τροόδους.

Ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού που έχει σχηματιστεί στο οδόστρωμα, είναι οι δρόμοι:

Πεδουλά-Προδρόμου

Πεδουλά-Pine Wood – Κακοπετριάς

Κυπερούντας-Αγρού

Καρβουνά-Κυπερούντας

Κυπερούντας-Χανδριών

Χανδριών-Αγρού

Αγρού-Παπούτσας

Παπούτσας-Αγίου Θεοδώρου

Οι δρόμοι Πεδουλά-Κύκκου και Κακοπετριάς-Πεδουλά, καθώς και οι δρόμοι Παλαιχωρίου-Αγρού και Παπούτσας-Συκόπτερας, είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, ωστόσο το οδόστρωμα είναι ιδιαίτερα ολισθηρό λόγω παγετού.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Γενικότερα όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, καλούνται να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».