ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για διαρρήξεις και κλοπές στην Αμμόχωστο

Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σήμερα σε δύο πρόσωπα, άντρες ηλικίας 30 και 35 ετών, τους οποίους το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε ένοχους για τη διάπραξη αριθμού διαρρήξεων και κλοπών στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Το Δικαστήριο επέβαλε στον 30χρονο ποινή φυλάκισης διάρκειας 18 μηνών και στον 35χρονο ποινή φυλάκισης διάρκειας εννέα μηνών.

Οι 30χρονος και 35χρονος συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούλιο, 2021, από μέλη της Αστυνομίας, μετά από στοιχεία που είχαν προκύψει αρχικά κατά τη διερεύνηση υπόθεσης διάρρηξης δωματίου όπου διέμενε 25χρονη επισκέπτρια, σε ξενοδοχείο στο Παραλίμνι. Η διάρρηξη διαπράχθηκε στις 08 Ιουλίου και καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου την ίδια μέρα από την 25χρονη. Σύμφωνα με την καταγγελία, από το δωμάτιο είχε κλαπεί το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ.

Κατά την επιχείρηση σύλληψή τους στις 29 Ιουλίου, μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου εντόπισαν στην κατοχή τους διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή όπως ρολόγια, αρώματα και γυαλιά ηλίου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 4,500 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, μέρος της περιουσίας που ανευρέθηκε είχε κλαπεί νωρίτερα στις 29 Ιουλίου, μετά από διάρρηξη πέντε δωματίων ξενοδοχείων, στην περιοχή Αγίας Νάπας.

Τις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών είχε διερευνήσει Κλιμάκιο Διαρρήξεων του ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Σύλληψη δύο υπόπτων για σωρεία υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών