ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη δύο υπόπτων για υπόθεση πλαστοπροσωπίας και συνωμοσίας

Στη σύλληψη δύο γυναικών, ηλικίας 29 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, παραμονής ή διέλευσης στο έδαφος της Δημοκρατίας, πλαστοπροσωπίας, παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία, και συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας, στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας, 29χρονη που προτίθετο να αναχωρήσει με πτήση προς την Αγγλία, παρουσίασε σε μέλος της Αστυνομίας διαβατήριο ευρωπαϊκής χώρας, για το οποίο από τον έλεγχο που έγινε, εγέρθηκαν υποψίες ότι δεν της ανήκε. Ανακρινόμενη προφορικά η 29χρονη ανάφερε τα πραγματικά της στοιχεία, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Έγιναν περαιτέρω εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι το διαβατήριο ανήκει σε δεύτερη γυναίκα, επίσης ηλικίας 29 ετών, υπήκοο της ευρωπαϊκής χώρας από την οποία εκδόθηκε το διαβατήριο, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο ως επισκέπτρια και διαμένει σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα. Η δεύτερη ύποπτη εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας στο εν λόγω ξενοδοχείο και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα.

Οι δύο 29χρονες τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με το ΤΑΕ Λάρνακας να συνεχίζει τις εξετάσεις.