ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 25χρονος που καταζητείτο για υπόθεση απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις

Εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες, από μέλη της Αστυνομίας, άντρας ηλικίας 25 ετών, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, με το ΤΑΕ Αμμοχώστου να συνεχίζει τις εξετάσεις.

Τα στοιχεία και φωτογραφία του 25χρονου υπόπτου είχε δώσει στη δημοσιότητα η Αστυνομία, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να βοηθήσουν στον εντοπισμό του, (Αστυνομική Ανακοίνωση ημερομηνίας 03/12/2021, σχετική). Γύρω στη 1.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, 04 Δεκεμβρίου, 2021, μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, εντόπισαν τον ύποπτο σε περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου και προχώρησαν στη σύλληψή του, με δικαστικό ένταλμα.

Άλλος ένας ύποπτος, ηλικίας 29 ετών, καταζητείται από την Αστυνομία, αφού εναντίον του έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Η φωτογραφία και τα στοιχεία του δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Τρίτος ύποπτος, άντρας ηλικίας 29 ετών, συνελήφθη τις προηγούμενες μέρες, με δικαστικό ένταλμα, επίσης μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, εγκατέστησε σε κατοικία που διαμένουν οι τρεις ύποπτοι στην επαρχία Αμμοχώστου, σύστημα παροχής διαδικτύου. Για πληρωμή της εγκατάστασης του εξοπλισμού και των υπηρεσιών, οι ύποπτοι απέστειλαν στην εταιρεία μέσω υπηρεσίας παροχής ηλεκτρονικών πληρωμών, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, οι κάρτες με τις οποίες έγινε η πληρωμή, ήταν κλοπιμαίες.

Σημ.: Φωτογραφία αναζητούμενου προσώπου μπορεί να δημοσιευθεί αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό για τον οποίο δίδεται στη δημοσιότητα. Η μετέπειτα δημοσίευση της, δυνατό να αντιβαίνει σε πρόνοιες της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.