ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Οδικές εργασίες σε αυτοκινητοδρόμους και αστικές περιοχές τον μήνα Δεκέμβριο

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 3 μέχρι 28 Ιανουαρίου 2021, από τις 07:00 και μέχρι τις 15:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, θα διεξάγονται εργασίες αντικατάστασης κτυπημένων στηθαίων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 500μ. περίπου η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, διαδοχικά και στις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στη Λευκωσία, από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, η λεωφόρος Διγενή Ακρίτα θα είναι κλειστή από τη συμβολή της με την οδό Ανδροκλέους μέχρι τη συμβολή της με την οδό Νικοδήμου Μυλωνά, για συνέχιση των εργασιών ενίσχυσης του υφιστάμενου ορθογωνικού οχετού ομβρίων. Οι οδηγοί παρακαλούνται όπως, για την κατεύθυνση προς Παλλουριώτισσα, χρησιμοποιούν την παράκαμψη μέσω της οδού Ανδροκλέους – Πινδάρου και Ευγενίας Θεοδότου. Για την κατεύθυνση προς την Αστυνομία Λυκαβητού, οι οδηγοί παρακαλούνται όπως χρησιμοποιούν την οδό Νικοδήμου Μυλωνά και Καλλιπόλεως.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του οδικού δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 24/10/2021 – 23/4/2022, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον δρόμο με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί εκτός από οχήματα και πεζούς που θα διακινούνται από και προς παρόδιες περιουσίες για τα οποία θα γίνονται οι ανάλογες διευθετήσεις.

Εργασίες στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, θα διεξάγονται και την περίοδο 3/1/2022 – 31/3/2022, καθημερινά εκτός Κυριακών και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, για την κατασκευή αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας, του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, από τη ‘Δεξαμενή Χοιροκοιτίας’ μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 2500 μέτρα, περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.