ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγού Αστυνομίας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Στέφη Δράκου και ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, επισκέφθηκαν σήμερα το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Γενικό Εκτελεστικό και Ιατρικό Διευθυντή του Ιντιστούτου, Καθηγητή Λεωνίδα Α. Φυλακτού, καθώς και με τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής, Καθηγητή Μάριο Καριόλου, θέματα που αφορούν στη διαχρονική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου, της Αστυνομίας και του Ινστιτούτου.

Η πολύχρονη και άριστη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, της Αστυνομίας Κύπρου, και του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, στον τομέα αντιμετώπισης του εγκλήματος με επιστημονικές μεθόδους, όπως είναι και η ταυτοποίηση γενετικού υλικού – DNA, αλλά και γενικότερα σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, έτυχε αναγνώρισης από την Υπουργό κ. Δράκου, καθώς και από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Παπαθεοδώρου, οι οποίοι κατά τη σημερινή τους επίσκεψη απένειμαν τιμητικούς επαίνους προς τον Γενικό Εκτελεστικό και Ιατρικό Διευθυντή, Καθηγητή Λεωνίδα Φυλακτού και προς τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής, Καθηγητή Μάριο Καριόλου, καθώς και προς 16 λειτουργούς του προσωπικού του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής.

Κατά τη σημερινή επίσκεψη, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και ο Αρχηγός Αστυνομίας έτυχαν ξενάγησης στους χώρους και επιστημονικά εργαστήρια του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, όπου και έτυχαν ενημέρωσης για το έργο που επιτελεί το Ινστιτούτο.