ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε 145 καταγγελίες οδηγών για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβη η ΑΔΕ Αμμοχώστου σε κοινότητες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου


Συνολικά 145 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που έγιναν από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΑΔΕ) Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Υπεύθυνο Τροχαίας Αμμοχώστου, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο σε κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ των ωρών 8π.μ. – 11μ.μ. χθες, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και νεανικής παραβατικότητας.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών που διενεργήθηκαν, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων οδικών συγκρούσεων.

Από αυτές ξεχωρίζουν 37 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 9 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 5 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη οδήγηση και μια για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Άξιας αναφοράς είναι επίσης και οι καταγγελίες που αφορούν τη χρήση μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας, πιστοποιητικού ασφάλειας, πιστοποιητικού ακαταλληλότητας και ληγμένη άδεια οδηγού, αδικήματα για τα οποία τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν σε 34 καταγγελίες.

Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων έγιναν 12 καταγγελίες για παράλειψη συμμόρφωσης σε σήματα τροχαίας και παράβαση σήματος τροχαίας, ενώ εντοπίστηκαν 3 οχήματα που ήταν διαγραμμένα, ένα το οποίο ήταν ακινητοποιημένο και ακόμη ένα με μηχανικές τροποποιήσεις.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 3 ανήλικοι οδηγοί να οδηγούν μηχανοκίνητα οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδηγού, ενώ κατασχέθηκαν 4 μοτοποδήλατα και 2 αυτοκίνητα για περαιτέρω ελέγχους.

Επιπρόσθετα, εκτελέστηκαν εντάλματα προστίμου για τρία πρόσωπα.

Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων οδικών συγκρούσεων.