ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται καθημερινά οι έλεγχοι από Αστυνομία για τη λοιμοκάθαρση

Καταγγέλθηκαν οι υπεύθυνοι τριών υποστατικών για μη έλεγχο για SafePass

Ειδοποιήσεις πληρωμής χρηματικών ποσών ύψους 8,000 ευρώ και 4,000 ευρώ, εκδόθηκαν στους υπευθύνους τριών υποστατικών, που καταγγέλθηκαν εξωδίκως από μέλη της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν χθες, για την τήρηση των διαταγμάτων και των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και της νόσου COVID-19.

Στο πρώτο υποστατικό, υποκατάστημα τράπεζας στην επαρχία Λευκωσίας, δεν γινόταν έλεγχος για κατοχή πιστοποιητικού SafePass από πρόσωπα που εισέρχονταν στο χώρο, με αποτέλεσμα η υπεύθυνη του υποκαταστήματος να καταγγελθεί εξωδίκως, με την έκδοση ειδοποίησης πληρωμής ποσού ύψους 8,000 ευρώ. Εντός του τραπεζικού υποκαταστήματος τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν και ένα πρόσωπο που δεν κατείχε πιστοποιητικό SafePass και που επίσης καταγγέλθηκε με ειδοποίηση πληρωμής του ποσού των 300 ευρώ.

Ειδοποίηση πληρωμής ποσού ύψους 4,000 ευρώ εκδόθηκε σε υπεύθυνο υπεραγοράς στην επαρχία Λευκωσίας, καθώς και σε υπεύθυνο φρουταρίας, επίσης στην επαρχία Λευκωσίας, αφού και στις δύο περιπτώσεις δεν γινόταν έλεγχος για κατοχή πιστοποιητικού SafePass από πρόσωπα που εισέρχονταν στα δύο υποστατικά, ενώ όπως διαπιστώθηκε, ο υπεύθυνος της υπεραγοράς που καταγγέλθηκε, δεν ήταν κάτοχος πιστοποιητικού SafePass.

Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζονται καθημερινά από την Αστυνομία. Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια, πέραν των 3,300 ελέγχων προσώπων και υποστατικών, ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας και η τήρηση των σχετικών διαταγμάτων. Πέραν των 1500 ελέγχων αφορούσαν στην κατοχή πιστοποιητικού SafePass.

Κατά τους ελέγχους έγιναν συνολικά 22 καταγγελίες προσώπων για παραβάσεις των διαταγμάτων, με τις πλείστες καταγγελίες να αφορούν μη χρήση προστατευτικής μάσκας από πρόσωπα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους όπου έχει πρόσβαση το κοινό, καθώς και εντός οχημάτων.