ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕΝΑ/ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

VEYSAL AKPINAR

Τη φωτογραφία και τα στοιχεία άντρα ηλικίας 35 ετών, ο οποίος καταζητείται σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών, δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Πρόκειται για τον Veysal Akpinar, από την Τουρκία, ημερομηνία γέννησης 01/01/1986, κάτοικο Λάρνακας, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του καταζητούμενου υπόπτου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Μόρφου, στον τηλεφωνικό αριθμό 22-802518 ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί από μέλη της Αστυνομίας δύο γυναίκες ηλικίας 29 και 25 ετών, οι οποίες φέρεται να συνωμότησαν με τον 35χρονο καταζητούμενο, για να υποβοηθήσουν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021, λίγο πριν τις 3.00 το απόγευμα, δύο γυναίκες και ένας άντρας, εισήλθαν με αυτοκίνητο στη νεκρή ζώνη σε περιοχή του χωριού Περιστερώνας, όπου αφού ο ύποπτος άντρας εξήλθε του οχήματος και κινήθηκε πεζός στις κατεχόμενες περιοχές, επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές προπορευόμενος αριθμού αλλοδαπών προσώπων, κάποιοι από τους οποίους επιβιβάστηκαν στο εν λόγω αυτοκίνητο.

Μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν το αυτοκίνητο σε δρόμο στην Περιστερώνα και διαπιστώθηκε ότι το όχημα οδηγούσε η 25χρονη ύποπτη, με συνοδηγό την 29χρονη ύποπτη, οι οποίες συνελήφθησαν στη συνέχεια με δικαστικά εντάλματα. Στο όχημα επέβαιναν στα πίσω καθίσματα, καθώς και στον χώρο αποσκευών, έξι πρόσωπα, τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες, υπήκοοι τρίτων χωρών, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Μόρφου.

Υποβοήθηση παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας – Συλλήψεις

Σημ.: Φωτογραφία καταζητούμενου προσώπου μπορεί να δημοσιευθεί αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό για τον οποίο δίδεται στη δημοσιότητα. Η μετέπειτα δημοσίευση της, δυνατό να αντιβαίνει σε πρόνοιες της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.