ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε 479 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβη η Αστυνομία στην επαρχία Πάφου, στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων οδικών συγκρούσεων

Συνολικά 479 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη της Τροχαίας Πάφου, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της πόλης και επαρχίας Πάφου.

            Οι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθησαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. και 6μ.μ. σήμερα Τετάρτη 27/10/2021, στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και της νεανικής παραβατικότητας.

            Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν οι ακόλουθες:

  • 159 καταγγελίες, που αφορούσαν παράβαση του ορίου ταχύτητας
  • 57 καταγγελίες για οδήγηση μηχανοκίνητων οχημάτων χωρίς άδεια κυκλοφορίας
  • 50 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 63 καταγγελίες που αφορούσαν ταχογράφους
  • 40 καταγγελίες για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 19 καταγγελίες για οδήγηση μηχανοκίνητων οχημάτων χωρίς πιστοποιητικό ελέγχου ΜΟΤ
  • 91 καταγγελίες για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις

            Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.