ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργός Δικαιοσύνης & Δημόσιας Τάξης: “Στόχος μας ο πολίτης να νιώθει την Αστυνομία κοντά του, ως συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο του”

“Η σημερινή εκδήλωση υλοποιεί έναν από τους στόχους που βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητές μας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της σχέσης της Αστυνομίας με την ευρύτερη κοινωνία”, ανέφερε στην ομιλία της κατά την σημερινή εκδήλωση της Αστυνομίας, στην Αγία Νάπα, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Στέφη Δράκου.

Η Υπουργός σημείωσε πως μέσα από εκδηλώσεις, μπορεί να προβληθεί η ανθρώπινη πλευρά της Αστυνομίας και ταυτόχρονα το κοινό να αντιληφθεί τον πολυδιάστατο ρόλο της Αστυνομίας.

Η κ. Δράκου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συνεργασίας Αστυνομίας και πολιτών, αλλά και στις δράσεις που λαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση, στην προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας στην κοινωνία μας. «Μέσα από την εφαρμογή θεσμών, όπως ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, αλλά και σύγχρονων μορφών αστυνόμευσης όπως η ποδηλατική Αστυνομία και δράσεων όπως η σημερινή εκδήλωση», είπε η Υπουργός, «προωθούμε ένα μοντέλο κοινωνικής συνεργασίας με στόχο η Αστυνομία να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και οι πολίτες του τόπου να ενεργούν ως εταίροι στην προσπάθεια της για δημιουργία μιας ασφαλούς κοινωνίας. Στόχος μας», συνέχισε, «είναι ο πολίτης να νιώθει την Αστυνομία κοντά του, ως συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο του».

«Θέλουμε να κτίσουμε μια σχέση ειλικρινούς επικοινωνίας, με το κοινό» είπε η κ. Δράκου, «ώστε να μπορεί η Αστυνομία να αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίλυσή τους. Σε αυτή την προσπάθεια, χρειαζόμαστε τη στήριξη σας και τη συμμετοχή όλων» κατέληξε.