ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχηγός Αστυνομίας: «Αστυνομία και πολίτες ενωμένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους»

Τη σημαντικότητα της συνεργασίας Αστυνομίας και πολιτών, για τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας στον τόπο μας, υπογράμμισε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, στην ομιλία του κατά τη σημερινή εκδήλωση της Αστυνομίας στην Αγία Νάπα.

Ο Αρχηγός έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες της Αστυνομίας, για περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση των υπηρεσιών, που προσφέρει στην κοινωνία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην αστυνόμευση, αλλά και στη σύσταση νέων ή την αναβάθμιση υφιστάμενων Τμημάτων της Αστυνομίας, κάτι που όπως σημείωσε διασφαλίζει περαιτέρω εξειδίκευση και αποτελεσματικότητα στη διερεύνηση ειδικών κατηγοριών εγκλημάτων.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ολιστική αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, η οποία, όπως είπε, συνοψίζεται στη συγκρότηση ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνόμευσης και επιχειρησιακής λειτουργίας, στον καθορισμό ενός σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και στην υιοθέτηση ενός σύγχρονου πλαισίου διαχείρισης, μάθησης και ανάπτυξης.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, χαρακτήρισε ως βασικούς πυλώνες εστίασης της Αστυνομίας, σε επιχειρησιακό επίπεδο, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και την αντιμετώπιση των θεμάτων παράτυπης μετανάστευσης. Σημείωσε μάλιστα πως παρά τα αυξημένα καθήκοντα της, λόγω πανδημίας, στον επιχειρησιακό τομέα η Αστυνομία έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητά της, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της.

Κλείνοντας ο Αρχηγός μίλησε για την ανάγκη της συνεργασίας Αστυνομίας και πολιτών. «Η Αστυνομία», είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, «είναι συμπαραστάτης και σύμμαχος του πολίτη. Έτσι πρέπει να λειτουργεί και έτσι να αντιμετωπίζεται». Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να πορευθούν μαζί με την Αστυνομία στον κοινό αγώνα, «ώστε να μπορούμε όλοι να διαβιούμε σε ένα ευνομούμενο, δημοκρατικό κράτος».

«Αστυνομία και πολίτες», τόνισε ο Αρχηγός, «μπορούμε να μειώσουμε το έγκλημα και να αυξήσουμε τα επίπεδα οδικής ασφάλειας στον τόπο μας. Μόνο μαζί, ενωμένοι», κατέληξε, «μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για εμάς, τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές».