ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση 56χρονος για υπόθεση παράνομης καλλιέργειας και κατοχής φυτών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε 56χρονο, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης καλλιέργειας και κατοχής φυτών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, καθώς και για αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί προστασίας άγριων πτηνών και θηραμάτων.
Συγκεκριμένα, νωρίς το απόγευμα χθες, μέλη της ΥΚΑΝ, διενήργησαν έρευνα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος στην οικία και υποστατικά του 56χρονου, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μία μηχανή παραγωγής μιμητικών ήχων πουλιών, ένα δίκτυ παγίδευσης πουλιών, καθώς και 13 σκοτωμένα άγρια πτηνά, τα οποία βρίσκονταν εντός καταψύκτη.
Επίσης, εντός αποθηκευτικού χώρου της οικίας του 56χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 34 πλαστικά ποτήρια, εντός των οποίων βρίσκονταν φυτεμένοι σπόροι κάνναβης. Ακολούθως, σε έρευνα ενώ σε ανοικτό χώρο, πλησίον κοίτης ποταμού, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την οικία του 56χρονου, εντοπίστηκε φυτεία με 37 φυτά κάνναβης. Τα φυτά ξεριζώθηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.
Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Μόρφου) συνεχίζει τις εξετάσεις.