ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας με τον Πρέσβη και τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Κύπρο και αξιωματικούς συνδέσμους της Ιταλικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Οκτωβρίου, 2021 συνάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Andrea Kavallari, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Ernesto Pianelli και δύο αξιωματικούς συνδέσμους της Ιταλικής Αστυνομίας, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στην Ελλάδα και στη Μάλτα αντίστοιχα και έχουν υπό την ευθύνη τους την Κύπρο.
H συνάντηση έγινε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει με την Ιταλική Πρεσβεία, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Αστυνομιών.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και αστυνομικής συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με την Ιταλική Αστυνομία. Μεταξύ άλλων, ο κ. Kavallari αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο ασφάλειας που υπάρχει στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι οι Ιταλοί που διαμένουν στο νησί μας, αισθάνονται πολύ ασφαλείς.
Ακολούθως, οι αξιωματικοί σύνδεσμοι της Ιταλικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες της Αστυνομίας που ασχολούνται με το οικονομικό και οργανωμένο έγκλημα.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Υπαρχηγός Αστυνομίας κ. Χρήστος Μαυρής, ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων κ. Δημήτρης Δημητρίου και ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας κ. Χάρης Φιλιππίδης.