ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα ο ύποπτος για κατοχή παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα διάρκειας έξι ημερών, τέθηκε σήμερα άντρας ηλικίας 33 ετών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Ο 33χρονος συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό σε αποθήκη στη Λεμεσό, αριθμού παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, συνολικής αξίας € 2,900.


Συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση σχετικού μαρτυρικού υλικού, που αφορούσε πρόσωπο το οποίο φέρεται να πωλούσε σε άλλα πρόσωπα, πλαστά χαρτονομίσματα σε χαμηλότερη τιμή της υποτιθέμενης αναγραφόμενης αξίας τους, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού μετέβησαν γύρω στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης σε συγκεκριμένη περιοχή της Λεμεσού όπου, σε εγκαταλειμμένη αποθήκη εντόπισαν τον 33χρονο και άλλο ένα πρόσωπο.


Στη θέα των αστυνομικών οι δύο ύποπτοι τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο ο 33χρονος ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και υποβλήθηκε σε έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκε εντός της αποθήκης μια τσάντα η οποία περιείχε επτά χαρτονομίσματα των €200, δέκα χαρτονομίσματα των €100 και δέκα χαρτονομίσματα των €50, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα €2,900. Από περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι αυτά είναι πλαστά αφού φέρουν τους ίδιους αύξοντες αριθμούς.


Ο 33χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού όπου ανακρινόμενος, προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.
Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.