ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τριήμερη φιλανθρωπική λαμπαδηφορία από το Cyprus Police Torch Run

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου

Με σκοπό την ενίσχυση των αθλητών των ειδικών Ολυμπιακών, το Φιλανθρωπικό Σωματείο “Cyprus Police Torch Run”, πραγματοποιεί μεταξύ των ημερομηνιών 6 και 8 Οκτωβρίου 2021, φιλανθρωπική λαμπαδηφορία. Κάτω από το σύνθημα  «Χαρίστε το χαμόγελο της ελπίδας στους αθλητές μας με ειδικές ικανότητες», αστυνομικοί λαμπαδηφορείς θα περάσουν από όλες της επαρχίες της Κύπρου, συλλέγοντας χρήματα για τις ανάγκες των αθλητών.

Το πρωί σήμερα, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που παραχωρήθηκε, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, σχετικά με τη λαμπαδηφορία, Αστυνομία και Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας. Το μνημόνιο υπογράφηκε από πλευράς Αστυνομίας από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου και από πλευράς της Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, από την Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας κα Ελένη Ρωσσίδου.

Μιλώντας στη διάσκεψη, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, επισήμανε ότι με την υπογραφή του μνημονίου επισφραγίζεται και επίσημα η συνεργασία Αστυνομίας και Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών, σε θέματα στήριξης, υποστήριξης και παροχής ίσων ευκαιριών άθλησης.

Ο Αρχηγός εκθείασε το έργο που επιτελεί η Ομοσπονδία, μέσα από το οποίο, όπως είπε αναδεικνύεται η αποδοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, αλλά και το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης. Παράλληλα όμως, ο κ. Παπαθεοδώρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φιλανθρωπικό σωματείο της Αστυνομίας «Cyprus Police Torch Run», σημειώνοντας πως τα μέλη της Αστυνομίας, που το απαρτίζουν, συμμετέχουν εθελοντικά και ενεργά σε όλες της δραστηριότητες των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, εργάζονται αφιλοκερδώς ως προπονητές αθλητών με ειδικές ικανότητες και διοργανώνουν εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως η λαμπαδηφορία που θα διεξαχθεί το τριήμερο 6 – 8 Οκτωβρίου.  

Η φετινή λαμπαδηφορία, η οποία εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα φιλανθρωπικών δράσεων του «Cyprus Police Torch Run», έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Στέφης Δράκου και την υψηλή προστασία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄.

Η εκκίνηση της λαμπαδηφορίας θα δοθεί στις 9π.μ. της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου, στην Αστυνομική Ακαδημία στη Λευκωσία, στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας. Στο πρόγραμμα της εντάσσονται διάφορες εκδηλώσεις και επισκέψεις σε διάφορα ευαγή ιδρύματα σε όλες τις επαρχίες.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο, «Cyprus Police Torch Run» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1997, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την απαρχή μιας ανθρωπιστικής και κοινωνικής προσφοράς των μελών της Αστυνομίας. Σκοπός και επιδίωξη του «Cyprus Police Torch Run», είναι η προώθηση, ανάπτυξη και υποστήριξη των σκοπών των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, η συλλογή χρημάτων για υποστήριξη των αθλητών με νοητική αναπηρία και η διοργάνωση λαμπαδηφοριών, μέσω των οποίων συλλέγονται χρήματα για το σκοπό αυτό.

Το πρόγραμμα της λαμπαδηφορίας:

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου,2021

Μετά την Αστυνομική Ακαδημία, οι λαμπαδηφορείς θα αφιχθούν γύρω στις 10:30π.μ. στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας και γύρω στις 12 το  μεσημέρι στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων ΑΜΕΑ,  διαμερίσματος Μόρφου, στην Περιστερώνα.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, 2021

Γύρω στις 8.30π.μ. θα βρίσκονται στο ΙΑΣΩΝΕΙΟ Ίδρυμα στη Λάρνακα και ακολούθως, γύρω στις 09:15π.μ. στο Κέντρο Διαμονής και Απασχόλησης στον Άγιο Λάζαρο, ενώ γύρω στις 09:45 στο Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας στη Λάρνακα. Στη συνέχεια, γύρω στις 11:30π.μ. θα παρευρεθούν στο Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας και στο Ειδικό Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, 2021

Η διαδρομή αγάπης θα αφιχθεί γύρω στις 09:00π.μ στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδιού με Ειδικές Ανάγκες «Το Σπίτι του Μάριου», ενώ γύρω στις 11.30π.μ. οι λαμπαδηφορείς θα αφιχθούν στην Πάφο στο Ειδικό Σχολείο «Θεοσκέπαστη» – Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου, όπου στις 6μ.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση.