ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά σε αγροτική περιοχή στην Λεμεσό προκλήθηκε από εργασίες με σμυρίλιο

Υπόθεση αμελών πράξεων και πρόκλησης φωτιάς διερευνά η Αστυνομία

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Λεμεσού, φαίνεται ότι προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών με σμυρίλιο, που διεξήγαγε άντρας ηλικίας 26 ετών. Την πυρκαγιά κατάφερε και κατέσβησε ο ίδιος ο 26χρονος, αφού πρώτα αυτή κατέκαψε 50 τετραγωνικά μέτρα με ξηρά βλάστηση.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή του χωριού Φασούλα, της επαρχίας Λεμεσού. Στην περιοχή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν σε ειδικό καθήκον περιπολίας για την πρόληψη των πυρκαγιών. Από τις αστυνομικές εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι, ενώ 26χρονος ασχολείτο με την κοπή σίδερων, με τη χρήση σμυρίλιου, εκδηλώθηκε στο σημείο φωτιά σε ξηρά χόρτα. Η φωτιά κατασβήστηκε από τον ίδιο τον 26χρονο. Κατέκαψε ξηρά βλάστηση, σε έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων.

Ο 26χρονος κλήθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και παρουσιάστηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Καλού Χωριού, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Αφού ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε γραπτώς και αποδεσμεύτηκε, ενώ αναμένεται με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, να κληθεί ενώπιον δικαστηρίου, για εκδίκαση υπόθεσης αμελών πράξεων και πρόκλησης φωτιάς.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Καλού Χωριού συνεχίζει τις εξετάσεις.