ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σχετικά με πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες και εντοπισμό απαγορευμένων κτηνιατρικών φαρμάκων

Συνελήφθη 41χρονος σχετικά με τρεις υποθέσεις εμπρησμών

Στο πλαίσιο της διερεύνησης πρόσφατων εγκληματικών ενεργειών, η Αστυνομία διενήργησε σήμερα συντονισμένη επιχείρηση. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη 41χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τουλάχιστον τρεις υποθέσεις εμπρησμών, που διαπράχθηκαν στην επαρχία Λευκωσίας. Παράλληλα διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και υποστατικά άλλων τριών προσώπων.
Ο 41χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, που εκδόθηκαν εναντίον του. Τη σύλληψη του, ακολούθησαν έρευνες στην οικία και τα υποστατικά του 41χρονου, στη Λευκωσία, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων τέσσερα κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για άναμμα φωτιάς.

Εναντίον του 41χρονου, διερευνώνται συνολικά τρεις υποθέσεις εμπρησμών. Δύο από αυτές διερευνώνται από το ΤΑΕ Λευκωσίας και η τρίτη από το ΤΑΕ Μόρφου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που συνέλεξε το ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 41χρονος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εμπρησμού του πύργου μετάδοσης ιπποδρομιακών συναντήσεων, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου 2024, στο χώρο του Ιπποδρόμου, στον Άγιο Δομέτιο.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 4.30π.μ. και κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Μαρτυρία που επίσης κατέχει το ΤΑΕ Λευκωσίας, φέρεται να εμπλέκει τον 41χρονο και σε υπόθεση εμπρησμού δύο αυτοκινήτων, που διαπράχθηκε στις 30 Μαΐου 2024.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 3π.μ. της 30ης Μαΐου, σε δύο οχήματα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε δρόμο, στον Άγιο Δομέτιο. Από τη φωτιά, που κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα δύο οχήματα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, με τη χρήση εύφλεκτης ύλης.

Την ίδια στιγμή ο 41χρονος φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση εμπρησμού οχήματος, που διαπράχθηκε στις 4 Ιουνίου 2024, σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας και διερευνάται από το ΤΑΕ Μόρφου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 3.15π.μ., σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο, στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της οικίας του 79χρονου ιδιοκτήτη του.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος, ενώ από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τέθηκε κακόβουλα.

Ο 41χρονος συλληφθέντας παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα εφταήμερης κράτησης.

Κατά την επιχείρηση του ΤΑΕ Λευκωσίας, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Λευκωσίας, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες και τα υποστατικά άλλων τριών προσώπων, για εντοπισμό απαγορευμένων κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων με αναβολικές ιδιότητες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν σε συγκρότημα στάβλων στον ιππόδρομο, ιδιοκτησία 68χρονου και 30χρονου, ποσότητα κτηνιατρικών φαρμάκων τα οποία παραδόθηκαν στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, με σκοπό να διερευνηθεί η νομιμότητά τους. Εντοπίστηκε επίσης και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία και τα υποστατικά 56χρονου, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία επίσης παραδόθηκαν σε λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών με σκοπό τη διερεύνηση της νομιμότητάς τους.

Κατά τις έρευνες, που διενεργήθηκαν στον Ιππόδρομο, εντοπίστηκε αριθμός αλλοδαπών, οι οποίοι μετά από εξετάσεις της ΥΑ&Μ, διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν νόμιμα.