ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3η Κυριακή Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Οδικών Συγκρούσεων

Με εκδηλώσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό τιμάται η μνήμη των θυμάτων οδικών συγκρούσεων

Η 3η Κυριακή του Νοέμβρη κάθε έτους, έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, των Ηνωμένων Εθνών, ως η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Οδικών Συγκρούσεων. Μια μέρα, που ενώνει τους ανθρώπους στην κοινή προσπάθεια μείωσης των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, που αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανάτων ανά το παγκόσμιο.

Η Αστυνομία Κύπρου τιμά τη μνήμη των θυμάτων οδικών συγκρούσεων, με εκδηλώσεις που διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, στη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Στη Λευκωσία, το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου και η Φιλαρμονική της Αστυνομίας, διοργανώνουν εκδήλωση η οποία θα αρχίσει στις 3.30 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα γίνει συμβολικό άναμμα κεριών. Γύρω στις 4μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πορεία, διαμέσου της οδού Λήδρας, οποία θα ολοκληρωθεί στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, όπου θα τελεστεί τρισάγιο εις μνήμη των θυμάτων θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Στη Λεμεσό, το Τμήμα Τροχαίας Λεμεσού, σε συνεργασία με τους Εθελοντές Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού και συγγενείς θυμάτων οδικών συγκρούσεων, προγραμματίζουν εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων, στην Πλατεία Διοικητηρίου. Η εκδήλωση, θα διαρκέσει από τις 9π.μ. μέχρι τις 12μ. και εκεί θα διανεμηθεί διαφωτιστικό υλικό για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Της εκδήλωσης στην Πλατεία Διοικητηρίου, θα προηγηθεί τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων οδικών συγκρούσεων και συμβολικό άναμμα κεριών.