ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανευρωπαϊκές επιχειρήσεις για πάταξη της εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση

Μεταξύ 8-15/05/2023 διεξήχθησαν πανευρωπαϊκές επιχειρήσεις για πάταξη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος 46 χώρες, μεταξύ τους και 26 χώρες μέλη της Ε.Ε.. Τη διοργάνωση των επιχειρήσεων ανέλαβε η Αυστρία, με τη συνδρομή των EUROPOL, INTERPOL, και FRONTEX.

Για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων έλαβαν μέρος 130,000 μέλη των Αρχών Επιβολής του Νόμου. Επιχειρήσεις ελέγχων και έρευνας έγιναν σε 25,400 υποστατικά, όπου εντοπίσθηκαν συνολικά 1,426 πρόσωπα, πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων.

Στην Κύπρο οι επιχειρήσεις διοργανώθηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε παγκύπρια βάση και έλαβαν μέρος συνολικά 50 μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας. Εντοπίσθηκαν 61 άτομα ως πιθανά θύματα, όμως από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, δεν διαπιστώθηκαν ενδείξεις θυματοποίησης τους.

Κατά τις επιχειρήσεις ελέγχου και έρευνας στην Κύπρο, ελέγχθηκαν 15 υποστατικά και συνελήφθη ένα πρόσωπο, για υπόθεση αποζείν από κέρδη πορνείας.

* Η σχετική ανακοίνωση της Europol ΕΔΩ