ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επέκταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης στη Λευκωσία από τις 6 Ιουνίου, 2023   

Από τις 6 Ιουνίου, 2023 το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται και θα λειτουργήσουν νέες κάμερες σε δύο ελεγχόμενες διασταυρώσεις,  οι οποίες βρίσκονται στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, θα ενεργοποιηθούν τρεις επιπρόσθετες σταθερές κάμερες τροχαίας οι οποίες βρίσκονται στην ελεγχόμενη διασταύρωση των Λεωφόρων Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα, στη Λευκωσία.

Το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα ελέγχει την ευθεία πορεία των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα και στην Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ θα ελέγχονται οι δύο λωρίδες του ιδιωτικού οχήματος καθώς και η λεωφορειολωρίδα με κατεύθυνση προς τη Λευκωσία.

 Η Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, μεταξύ της ελεγχόμενης διασταύρωσης με τις Λεωφόρους Διγενή Ακρίτα και Σπύρου Κυπριανού, μέχρι την ελεγχόμενη συμβολή με την οδό Ευαγόρου, είναι αμφίδρομης κυκλοφορίας με ελεγχόμενη είσοδο μόνο για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Λεωφορεία, οχήματα ΤΑΞΙ, ποδήλατα και οχήματα που ανήκουν σε νόμιμους χρήστες αδειοδοτημένων χώρων στάθμευσης.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι, η διακίνηση στις λωρίδες της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ ελέγχεται από Φώτα Τροχαίας,  ξεχωριστά  για κάθε λωρίδα και θα πρέπει οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τη σωστή λωρίδα και να ακολουθούν τις ενδείξεις των φαναριών που αφορούν τη λωρίδα που δικαιούνται να χρησιμοποιούν (αν είναι ιδιωτικό όχημα στη δεύτερη και τρίτη λωρίδα, αν είναι δημοσίας χρήσης στην πρώτη κόκκινη λωρίδα).

Επιπρόσθετα, θα ενεργοποιηθούν και τρείς σταθερές κάμερες οι οποίες τοποθετήθηκαν  στη συμβολή της Λεωφόρου Στροβόλου με οδό Μαχαιρά, στο Στρόβολο.