ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Τμήματος Αλιείας & Θαλάσσιων Ερευνών – Υπογράφηκε επίσης Παραχωρητήριο Έγγραφο

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, καθώς και Παραχωρητήριο Έγγραφο για συστέγαση της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας με το Τμήμα Αλιείας, υπογράφηκαν σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Το Μνημόνιο και το Παραχωρητήριο Έγγραφο υπέγραψαν ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας κ. Μαρίνα Αργυρού, στην παρουσία του Βοηθού Αρχηγού Προστασίας Συνόρων κ. Μάριου Χριστοφίδη και του Διοικητή της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας κ. Μιχάλη Κατσουνωτού, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, σε νευραλγικούς τομείς, όπως σε θέματα ασφάλειας στη θάλασσα, παράνομης αλιείας, θαλάσσιας ρύπανσης και άλλων παραβάσεων στα χωρικά ύδατα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης διάφορα άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν την Αστυνομία και το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, αφού ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας για τη συνεχή και αγαστή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών τους, την διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί, ειδικά μετά τη συστέγαση των δύο Υπηρεσιών σε υποστατικό στο Ζύγι, όπου σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει Λιμενικός και Ναυτικός Σταθμός που πέραν της αποστολής του στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, θα απασχολείται και με την ασφάλεια του Ενεργειακού Κέντρου του Βασιλικού.

Από την πλευρά της η κ. Αργυρού, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, υπογράμμισε τη σημαντικότητα της συλλογικής συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα και ειδικά με την Αστυνομία Κύπρου, ώστε να φέρουν εις πέρας το έργο τους με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Η κ. Αργυρού, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Αστυνομίας συνοδευόμενη από τον Ανώτερο Λειτουργό του Τμήματος κ. Γιάννο Κυριάκου και τους Λειτουργούς   Μαρίνα Χριστοφίδου και Γιώργο Ιωάννου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης Αξιωματικοί της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και ο Υπεύθυνος του Κλάδου Κτιριακών Υποδομών Αρχηγείου Αστυνομίας.