ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή αποκλεισμού από αθλητικούς χώρους σε 17χρονο μετά από εκδίκαση υπόθεσης βίας στα γήπεδα

Ποινή αποκλεισμού από αθλητικούς χώρους επιβλήθηκε σε 17χρονο, μετά από εκδίκαση υπόθεσης βίας στα γήπεδα. Ο 17χρονος κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο, για συμμετοχή σε οχλαγωγία, σχετικά με τα επεισόδια στο στάδιο ΑΕΚ Αρένα, όπου τον περασμένο Οκτώβριο, 2022, διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ.

Η υπόθεση οχλαγωγίας καταχωρήθηκε για εκδίκαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Εξετάζοντας τα στοιχεία που εξασφαλίστηκαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Λάρνακας και που παρουσιάστηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 17χρονο για συμμετοχή στην οχλαγωγία.

Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του 17χρονου, διάταγμα απαγόρευσης της εισόδου του σε αθλητικούς χώρους, για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ομάδας του, για περίοδο πέντε μηνών, με ισχύ από τις 27 Απριλίου, 2023. Επιπρόσθετα, το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του 17χρονου διάταγμα κηδεμονίας με όρους κοινοτικής εργασίας για δύο έτη, συνολικής διάρκειας 50 ωρών, επίσης με ισχύ από τις 27 Απριλίου, 2023.

Διάταγμα αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους, διάρκειας εφτά μηνών, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 1,000 ευρώ, επιβλήθηκε και σε άντρα 27 ετών, σε προηγούμενη δικάσιμο, στις 13 Δεκεμβρίου, για χρήση επικίνδυνων αντικειμένων, κατά τον ίδιο αγώνα ΑΕΚ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ, στο στάδιο ΑΕΚ Αρένα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ποινή για βία στα γήπεδα