ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέτρα ασφαλείας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΑΠΟΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ για το πρωτάθλημα της ΚΟΠ

Δευτέρα 01.05.2023 και ώρα 19:00 στο Στάδιο ΓΣΠ, Λευκωσία

Η Αστυνομία ενημερώνει για τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα για το παγκύπριο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας της ΚΟΠ, μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 01.05.2023 και ώρα 7.00μ.μ., στο Στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία. Τονίζεται  ότι ο αγώνας θα γίνει στην παρουσία  φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 5:00μ.μ.. Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο, το αργότερο 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας. Διευκρινίζεται ότι φίλαθλοι που θα φθάσουν αργοπορημένα στο στάδιο, ενδέχεται να εισέλθουν σε αυτό μετά την έναρξη του αγώνα.

Στις εισόδους του σταδίου θα γίνονται αυστηρές έρευνες τόσο από τους επιτηρητές του Σταδίου όσο και από την Αστυνομία.

Θα διεξάγεται ειδικός έλεγχος στα παιδικά εισιτήρια εισόδου και ενδεχομένως να ζητηθεί η παρουσίαση πολιτικής ταυτότητας.

Όλοι οι εισερχόμενοι στις κερκίδες πρέπει να φέρουν την κάρτα φιλάθλου τους και να την επιδεικνύουν μαζί με το εισιτήριο εισόδου και το δελτίο ταυτότητας τους.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε φίλαθλος εντοπιστεί χωρίς εισιτήριο ή χωρίς κάρτα φιλάθλου δεν θα μπορεί να εισέλθει στο στάδιο. Σημειώνεται ότι ο έλεγχος θα είναι ενδελεχής με σκοπό την αποτροπή εισόδου σε πρόσωπα που δυνατόν να κατέχουν πλαστές κάρτες φιλάθλου ή εισιτήρια.

Ανακοινώνεται ότι:

ΑΠΟΕΛ

Οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ θα καταλάβουν τις δυτικές, ανατολικές και νότιες κερκίδες του σταδίου. Ως εκ τούτου, προτρέπονται να κατευθυνθούν στο στάδιο μέσω του κυκλικού κόμβου του Γ.Σ.Π. και της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας και να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στον δυτικό και νότιο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα λειτουργήσουν τα δυτικά ταμεία για αγορά εισιτηρίων, για τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ μόνο. Τα ταμεία θα ανοίξουν η ώρα 5.00μ.μ..

ΟΜΟΝΟΙΑ

Οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα καταλάβουν τις βόρειες κερκίδες του σταδίου. Ως εκ τούτου, προτρέπονται να κατευθυνθούν στο στάδιο μέσω της φωτοελεγχόμενης διασταύρωσης της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με τη λεωφόρο Ιωσήφ Χ΄΄Ιωσήφ (Φώτα Τροχαίας παρά «Ορφανίδη») και μέσω της οδού Δημήτρη Βικέλα και να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στον βόρειο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Για το συγκεκριμένο αγώνα θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα μπροστά  από την βόρεια κερκίδα και δεν θα επιτρέπεται η διέλευση των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ μπροστά από τη βόρεια κερκίδα.

Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δεν θα λειτουργήσουν ταμεία για αγορά εισιτηρίων για τους φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Τονίζεται σε όλους ότι:

  • Η είσοδος στο στάδιο επιτρέπεται μόνο σε όσους επιδεικνύουν Κάρτα    Φιλάθλου και εισιτήριο του αγώνα
  • Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων
  • Απαγορεύεται η μεταφορά και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, τόσο εκτός, όσο και εντός του σταδίου
  • Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων στα οποία αναγράφονται πολιτικά σύμβολα 
  • Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του Σταδίου και οπουδήποτε αλλού 
  • Απαγορεύεται η είσοδος εντός του σταδίου, φιλάθλων που έχουν στην κατοχή τους σακίδια ώμου και προστατευτικά κράνη μοτοσικλετιστών, καθώς και οποιοδήποτε άλλο μέσο που να καλύπτει το πρόσωπο τους
  • Το σκαρφάλωμα στα κάγκελα του σταδίου δεν επιτρέπεται

Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του Σταδίου, ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης, κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι η στάθμευση των οχημάτων στον κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού παρά το στάδιο ΓΣΠ και στα ερείσματα των δρόμων στην περιοχή του σταδίου απαγορεύεται και οι παραβάτες θα καταγγέλλονται.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή του σταδίου Γ.Σ.Π. για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στη Λευκωσία, μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό 22-802020, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 και για περιστατικά επείγουσας ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 112.