ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό σύλληψη τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εξασφάλισης άδειας οδήγησης με τη χρήση πλαστών εγγράφων

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, άντρες ηλικίας 24, 26, 34, και 57 ετών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, και εξασφάλισης άδειας οδήγησης με ψευδείς παραστάσεις. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στις 20 Μαρτίου, στο ΤΑΕ Λεμεσού, από λειτουργό Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στην επαρχία Λεμεσού. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου, 2022 και Μαρτίου, 2023, φέρεται να υποβλήθηκαν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη από τους 24χρονο, 26χρονο και 34χρονο, αιτήσεις για επανέκδοση μαθητικής άδειας οδήγησης. Τα έγγραφα των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, περιλάμβαναν και πλαστά δελτία διαμονής στη Δημοκρατία, που ψευδώς παρουσίαζαν τους τρεις υπόπτους ως παντρεμένους με πολίτες χωρών της Ευρώπης.

Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν, οι τρεις ύποπτοι, υπήκοοι τρίτων χωρών, παραμένουν παράνομα στη Δημοκρατία, αφού οι άδειες προσωρινής παραμονής τους, έχουν λήξει. Αφού εναντίον των τριών υπόπτων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, αυτοί συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Τρίτης, 28 Μαρτίου. Ακολούθως την ίδια μέρα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησης τους, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 57χρονου υπόπτου. Εναντίον του εκδόθηκε χθες δικαστικό ένταλμα σύλληψης, με το οποίο αυτός συνελήφθη λίγο πριν τις 6.30 το βράδυ και τέθηκε υπό κράτηση, επίσης για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.