ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκύπριοι έλεγχοι τροχαίας για μείωση των οδικών συγκρούσεων

Συνολικά 398 παραβάσεις τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, ανά το παγκύπριο, από χθες Πέμπτη 16/03/2023 μέχρι και σήμερα 17/03/2023 το πρωί.
Τα μέλη της Αστυνομίας, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων που διενήργησαν σε ολόκληρη την Κύπρο, προχώρησαν σε 171 καταγγελίες που αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, αδίκημα που αποδεδειγμένα αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων συγκρούσεων.
Σε εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας, τα μέλη της Τροχαίας κατήγγειλαν 172 οδηγούς για παράβαση σήματος τροχαίας (στροφή δεξιά), επτά πρόσωπα για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οκτώ πρόσωπα για μη χρήση ζώνης ασφάλειας, τέσσερις οδηγούς για μη χρήση προστατευτικού κράνους και άλλους δέκα οδηγούς για οδήγηση χωρίς άδεια ή χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας.
Οι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων.