ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 37χρονου για υποβοήθηση υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία

Στη σύλληψη 37χρονου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, μετά την άφιξη σκάφους, που μετέφερε μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου. Εναντίον του 37χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το πρωί χθες, εντοπίστηκε από τα ραντάρ, ύποπτος στόχος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο. Στις 11.55π.μ. σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, εντόπισε και ανέκοψε στην πιο πάνω περιοχή, μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 18 άτομα. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 15 άνδρες, μία γυναίκα και δύο ανήλικους.

Οι επιβάτες της βάρκας μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας. Από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος απέπλευσε από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, οδηγός του σκάφους ήταν 37χρονος, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι υπόλοιποι 17 επιβάτες του σκάφους, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.