ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αστυνομία, Επίτροπος Περιβάλλοντος και Τμήμα Δασών δημιούργησαν το «Δάσος της Δύναμης και της Ελπίδας»

Συμβολική δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί σήμερα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας, από την Αστυνομία σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών, με στόχο τη δημιουργία του «Δάσους της Δύναμης και της Ελπίδας».

Παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Διευθυντή του Τμήματος Δασών, φυτεύτηκαν 100 δενδρύλλια, ένα για κάθε 38 υποθέσεις βίας στην οικογένεια και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, που χειρίστηκε τη χρονιά που πέρασε, η Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων (ΥΔΥΕΠ) και τα Επαρχιακά Κλιμάκια Βίας στην Οικογένεια.

Μέσω της δενδροφύτευσης αυτής, η Αστυνομία Κύπρου στέλνει το μήνυμα, ότι δίδει πολύ μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία στο σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα, αφού οι υποθέσεις που χειρίστηκε η ΥΔΥΕΠ κατά το 2022, ανήλθαν στις 3,800 (3,500 υποθέσεις βίας στην οικογένεια και 300 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων), αριθμός αρκετά μεγάλος για τα κυπριακά δεδομένα.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, υπογράμμισε, ότι η Αστυνομία δίδει ιδιαίτερη σημασία «στα ευάλωτα θύματα, στα οποία παρέχεται, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, κάθε είδους απαιτούμενη στήριξη και βοήθεια. Πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο και η Πολιτεία, η κοινωνίας μας, όλοι μας οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα θύματα, παρέχοντάς τους ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον».

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στο κάθε θύμα κακοποίησης, ο Αρχηγός τόνισε, ότι είναι πολύ σημαντικό να σπάσει τη σιωπή του, να μιλήσει, να καταγγείλει και να βοηθηθεί, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα για μείωση «μέχρι και εκμηδένιση του αριθμού των υποθέσεων αυτών, πίσω από τις οποίες κρύβονται τραγικές ιστορίες».