ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηματικό ποσό απέσπασαν άγνωστοι από τραπεζικό λογαριασμό προσώπου στη Λεμεσό μετά από παραπλανητικό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο

Καταγγέλθηκε σήμερα στην Αστυνομία από 62χρονο κάτοικο Λεμεσού ότι, άγνωστοι απέσπασαν χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό μετά από παραπλανητικό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο είχε λάβει μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο το οποίο φαίνεται να τον ενημέρωνε ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός είχε μπλοκαριστεί και του ζητήθηκε επιβεβαίωση της ταυτότητας του.  

Ακολουθώντας το γραφόμενα στο σχετικό μήνυμα και τον διαδικτυακό σύνδεσμο σε ιστοσελίδα που του είχε σταλεί, ο 62χρονος καταχώρησε τους κωδικούς του λογαριασμού του, με αποτέλεσμα χρηματικό ποσό από τον λογαριασμό του να καταλήξει σε τράπεζα του εξωτερικού.

Η υπόθεση διερευνάται από το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται συστηματική αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων προς πολίτες, από δήθεν τραπεζικά ιδρύματα, καλώντας το κοινό να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνων.

Το περιεχόμενο των παραπλανητικών μηνυμάτων αναφέρει, ότι έχουν απενεργοποιηθεί οι πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, και για σκοπούς ασφαλείας καλούν τους πολίτες να καλέσουν συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνων (με σκοπό να αποσπάσουν πληροφορίες), οι οποίοι παρόλο που έχουν οκταψήφιο αριθμό Κύπρου, στην πραγματικότητα είναι ψεύτικοι αριθμοί.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να μην ανταποκρίνεται σε τέτοια μηνύματα και σε περίπτωση που λάβει τέτοιο μήνυμα, να επικοινωνεί με τον επίσημο αριθμό του οργανισμού ή το τραπεζικό του ίδρυμα.