ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέλος της Αστυνομίας έσωσε τη ζωή 40χρονου από πνιγμονή, παρέχοντας του άμεσα τις πρώτες βοήθειες

Σωτήρια ήταν για τη ζωή 40χρονου, εργαζόμενου σε εκλογικό κέντρο, η άμεση επέμβαση μέλους της Αστυνομίας, το οποίο υπηρετεί στην Ομάδα «Ζ» Λεμεσού και οι διαφραγματικές πιέσεις που του άσκησε για απόφραξη της τραχείας.

Συγκεκριμένα, μισή ώρα μετά το μεσημέρι σήμερα, ενώ μέλος της Αστυνομίας, βρισκόταν καθήκον λόγω εκλογών και εκτελούσε περιπολία στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Μέσα Γειτονιάς, άκουσε πρόσωπα να καλούν σε βοήθεια στην αυλή του σχολείου.

Άμεσα μετέβηκε στο σημείο, όπου υπήρχε μαζεμένος αριθμός ατόμων, τα οποία υπέδειξαν στο μέλος της Αστυνομίας ένα πρόσωπο να είναι γερμένο στο κάγκελο της βεράντας του σχολείου, έξω από εκλογικό κέντρο και φαινόταν ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ενώ το πρόσωπο του είχε μελανιάσει.

Αμέσως, το μέλος της Αστυνομίας προσέγγισε το άτομο που χρειαζόταν βοήθεια και του άσκησε διαφραγματικές συμπιέσεις. Στη συνέχεια, κατά την ώρα που δεχόταν τις συμπιέσεις ο 40χρονος, εκσφενδονίστηκε από το στόμα του ένα μεγάλο κομμάτι φαγητού, ενώ λόγω του ότι δεν ανέπνευσε, συνεχίστηκαν οι συμπιέσεις και εκσφενδονίστηκε και δεύτερο μεγάλο κομμάτι φαγητού. Τότε ο 40χρονος επάνεφερε τις αισθήσεις του και σταδιακά ξεκίνησε να αναπνέει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέλη της Αστυνομίας τυγχάνουν συνεχούς εκπαίδευσης μαθημάτων Α’ Βοηθειών και είναι καταρτισμένοι Πρώτοι Βοηθοί κατέχοντας σχετικό πιστοποιητικό, το οποίο ανανεώνεται ανά τριετία.