ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για υπόθεση συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα

Για υπόθεση συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση καταγγελίας που υπέβαλε στην Αστυνομία, άντρας ηλικίας 38 ετών, για επίθεση εναντίον του, τον περασμένο Δεκέμβριο, 2022, στην επαρχία Πάφου.

Τέσσερα από τα πέντε ύποπτα πρόσωπα είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, που ήδη έχει καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για εκδίκαση, ενώ πέμπτο ύποπτο πρόσωπο, συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση, για να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, για καταχώρηση της υπόθεσης εναντίον του.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία και την καταγγελία που υπέβαλε στις 31 Δεκεμβρίου, ο 38χρονος παραπονούμενος, στις 12 Δεκεμβρίου, αντιλήφθηκε αυτοκίνητο να οδηγείται εξωτερικά από την οικία του, στην επαρχία Πάφου, ενώ ταυτόχρονα άκουσε ένα πυροβολισμό. Ελέγχοντας τον χώρο εξωτερικά της οικίας του, ο ίδιος φέρεται να αναγνώρισε τον οδηγό και συνοδηγό του αυτοκινήτου, άντρες ηλικίας 29 και 26 ετών αντίστοιχα. Την ίδια μέρα, ο 38χρονος εντόπισε έξω από την οικία του, νεκρό τον σκύλο του, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου, δύο μέρες νωρίτερα, στις 10 Δεκεμβρίου, είχε προκληθεί ζημιά σε οκτώ τζάμια της κατοικίας του, που είχαν θρυμματιστεί.

Στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την καταγγελία του 38χρονου, ενώ αυτός βρισκόταν σε περιοχή της Πάφου, τέσσερα πρόσωπα τον προσέγγισαν και επιτέθηκαν εναντίον του, ενώ προκάλεσαν και ζημιά στο αυτοκίνητό του. Τρεις από τους υπόπτους, άντρες ηλικίας 42, 28 και 22 ετών, αναγνωρίστηκαν από τον παραπονούμενο.

Αφού στις 31 Δεκεμβρίου, ο 38χρονος δέχθηκε δύο τηλεφωνικές κλήσεις, από πρόσωπα που αναγνώρισε ως τους δύο υπόπτους ηλικίας 26 και 22 ετών, οι οποίοι και φέρεται να εξέφρασαν απειλές εναντίον του, την ίδια μέρα προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Στις 2 Ιανουαρίου, συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα οι τέσσερις ύποπτοι, ηλικίας 42, 29, 28 και 26 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση βάσει δικαστικών διαταγμάτων. Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η υπόθεση καταχωρήθηκε για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου. Το Δικαστήριο διέταξε όπως οι τέσσερις κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι, με όρους που διέταξε το Δικαστήριο ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στην επόμενη δικάσιμο.

Το απόγευμα χθες, εντοπίστηκε και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και ο πέμπτος ύποπτος, ηλικίας 22 ετών. Αυτός ανακρίθηκε γραπτώς και τέθηκε υπό κράτηση, για να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, όπου αναμένεται να καταχωρηθεί η υπόθεση εναντίον του, για εκδίκαση.

Την υπόθεση είχαν διερευνήσει σε συνεργασία, ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς και ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας.