ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπρησμός αστυνομικού οχήματος – Παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών – Οχλαγωγία – Παραβάσεις τροχαίας

Γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία σχετικά με οχλαγωγία από αριθμό προσώπων στην περιοχή Ύψωνα, στη Λεμεσό. Η πληροφορία ανέφερε για πετροβολισμό από πρόσωπα που επίσης είχαν στην κατοχή τους ξύλα και ρόπαλα.

Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή, όπου προς το μέρος περιπολικού οχήματος, εντός του οποίου βρίσκονταν δύο αστυνομικοί, ρίχθηκε εκρηκτικό αντικείμενο τύπου «μολότοφ», που εξερράγη στην οροφή του περιπολικού. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην οροφή και αστυνομικούς φάρους του περιπολικού.

Την ίδια ώρα, τα μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν εντός του περιπολικού οχήματος, αντιλήφθηκαν αυτοκίνητο να βρίσκεται ακριβώς πίσω από το περιπολικό, με τον άγνωστο οδηγό του, να αναπτύσσει ταχύτητα και να κατευθύνεται προς τον Ύψωνα.

Τα μέλη της Αστυνομίας ακολούθησαν με το περιπολικό όχημα το εν λόγω αυτοκίνητο και με τη σειρήνα του περιπολικού, κάλεσαν τον ύποπτο οδηγό να σταματήσει το όχημα του. Ο ύποπτος ωστόσο συνέχισε την πορεία του, οδηγώντας το όχημα του επικίνδυνα και με μεγάλη ταχύτητα.
Για να προτρέψουν τον ύποπτο οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, τα μέλη της Αστυνομίας έκαναν χρήση του υπηρεσιακού οπλισμού τους, με τη ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών. Αφού ο ύποπτος οδηγός παρέλειψε να σταματήσει το όχημα του και συνέχισε να οδηγεί επικίνδυνα, για ακινητοποίηση του οχήματος, ρίχθηκαν πυροβολισμοί από μέλος της Αστυνομίας.

Ο άγνωστος οδηγός διέφυγε συνεχίζοντας να οδηγεί επικίνδυνα εντός της κατοικημένης περιοχής στον Ύψωνα, ωστόσο από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια προέκυψαν στοιχεία, που φέρουν νεαρό ηλικίας 17 ετών, να είναι ο ύποπτος οδηγός. Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησία οικείου του 17χρονου προσώπου, εντοπίστηκε σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο, στην περιοχή όπου διαμένει ο 17χρονος και κατακρατήθηκε για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το όχημα περιήλθε στην κατοχή του νεαρού, διερευνώνται.

Ο 17χρονος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ανέφερε ότι είχε τραυματιστεί από πυρά όπλου κατά την καταδίωξη του από μέλη της Αστυνομίας. Από τις ιατρικές εξετάσεις διαγνώσθηκε ότι αυτός έφερε εκδορά δύο εκατοστόμετρων στο δεξί μάγουλο, όπου δεν εντοπίστηκε οποιοδήποτε ξένο σώμα. Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, ο νεαρός έλαβε εξιτήριο, ενώ κλήθηκε να παρουσιαστεί σε αστυνομικό σταθμό, σε κατοπινό στάδιο, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λεμεσού.