ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 26χρονος σχετικά με υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία

Νέα υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία διερευνά η Αστυνομία, στην επαρχία Λάρνακας. Για σκοπούς διευκόλυνσης των ανακρίσεων, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση 26χρονος.

Γύρω στις 9μ.μ. χθες, περίπολο της Αστυνομίας, εντόπισε άνδρα αφρικανικής καταγωγής, να κρύβεται σε ανοικτή περιοχή της Λάρνακας, έχοντας μαζί του αποσκευές. Τα μέλη της Αστυνομίας, έθεσαν υπό παρακολούθηση την περιοχή, όπου γύρω στις 9.30μ.μ., θεάθηκε αυτοκίνητο να προσεγγίζει, με σβηστά φώτα και να σταματά στο σημείο όπου βρισκόταν ο άγνωστος άνδρας. Αφού ο άγνωστος τοποθέτησε τις αποσκευές του στο όχημα και επιβιβάστηκε σε αυτό, το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα και σε μικρή απόσταση το ανέκοψαν για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε στη θέση του συνοδηγού, βρισκόταν 24χρονος, ο οποίος όπως ανέφερε στα μέλη της Αστυνομίας, αφίχθηκε αεροπορικώς στις κατεχόμενες περιοχές στις 20 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να εισέλθει στις ελεύθερες περιοχές και να υποβάλει αίτηση για άσυλο.

Οδηγός του οχήματος, ήταν 26χρονος, ο οποίος συνελήφθη αργότερα δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με το αδίκημα της υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας, για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στον 24χρονο, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, μεταφέρθηκε στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης διερευνά την υπόθεση.